Balanitis: Behandling af belanitis smitte og symptomers varighed

Balanitis er en betændelsessygdom, som koncentrere sig om området omkring forhuden på mandens kønsorgan. Det medfører ubehag, men det er som regel hverken smertefuld eller alvorlig, og kan nemt behandles.

Man regner med at hver tredivte voksne mand, vil opleve forhudsbetændelse på et eller andet tidspunkt i deres liv. Alle kan få det, men man er ekstra udsat hvis man er ældre, uomskåret, lider af forhudsforsnævring newmags, sukkersyge eller ikke sørger for god intimhygiejne.

Man bør som hovedregel altid gå til sin praktiserende læge, hvis man oplever uregelmæssigheder i og omkring intimområdet. Ved balanitis er der nogle generelle symptomer, man skal være obs på, disse inkluderer smerter omkring glans, smertefuld urinering, ubehagelig lugt, kløe, svie og hævelser, samt eventuelt udflåd under forhuden. De samme sygdomstegn forekommer også i forbindelse med en kønssygdom og du bør kontakte lægen, hvis du kan nikke genkendende til tegnene.

Behandling af balanitis med creme

For at fastslå den korrekte behandling, stiller lægen spørgsmål til sygdomsforløbet, tager en blodprøve og en urinprøve. Varigheden varierer, og afhænger af personen, sygdommens udvikling og om der er tale om en bakteriel tilstand eller infektion.

Hvis det er udløst af bakteriel balanitis, vil behandlingen lyde på antibiotika, samt at rense området med vand, helst uden sæbe eller med intimsæbe.

Ved svamp anvender man antifungale cremer, der dræber svampen, hæmmer irritationen og lindrer eventuelt ubehag. Normalt forsvinder sygdommen inden for en måned.

Hvordan undgår man at blive smittet med balanitis?

Hvis man oplever gentagne inflammation, er der nogle gode råd, man kan følge.

Det vigtigste er god intimhygiejne og generel renlighed. For at undgå infektioner på penis, skal man vaske sig ordentligt, ved at trække forhuden tilbage, så penishovedet er blottet; på den måde er det nemmere at rengøre. Området bør vaskes forsigtigt, men grundigt med varmt vand. Undgå så vidt muligt at bruge sæbe, da det irriterer følsom hud, eller brug intimsæbe. Sørg for at vaske alt sæben væk. Inden du folder forhuden ned, skal du sikre dig, at glans er helt tør. Mænd, der oplever tilbagevendende infektion efter sex, bør vaske deres penis umiddelbart efter endt samleje.

Hvor lang er varigheden ved balanitis?

Tilstandens varighed varierer meget fra person til person, og forskellige faktorer spiller ind. Det er svært at komme med et helt konkret svar, da behandlingsforløbet mellem balanitis typerne veksler. Hvis du følger lægens anvisninger, og opretholder god hygiejne bør en svampeinfektion på penis ikke vare mere end 3 ugers tid.

Forskellen på plasmacelle balanitis og Candida balanitis

Man skelner mellem to former for balanitis, der forekommer på forskellig vis. En sundhedsfaglig vil ud fra patientens sygdomsforløb, vejlede med den rette behandling. (Klik for at besøge apoteken24.com)

Plasmacelle balanitis er, i modsætning til andre former, en kronisk, men godartet lidelse, der rammer mandens kønsdele. Det er svært at give et præcist tal på, hvor mange der døjer med lidelsen, da den er yderst sjælden. Alle kan rammes uanset alder, men typisk er det ældre uomskåret mænd. Man kender endnu ikke til sygdommens årsag.

De mest hyppige sygdomstegn viser sig ved blanke pletter på glansen businesslognews, samt i nogle tilfælde under forhud. Nogle vil opleve, at de får en masse bitte små røde pletter fordelt rundt på penishovedet. Der er som regel ikke reelt generende symptomer, dog beretter nogle patienter om kløe og irritation på glans og forhud.

Tilstanden dukker op med varierende varighed og mellemrum. Bedring kan i nogle situationer opnås blot ved at ændre hygiejnevaner. Man har på nuværende tidspunkt ikke fundet en reel lokalbehandling irtdaily, så behandlingsforløbet består ofte af hormoncreme eller antibiotiske cremer.

Balanitis candida er en svampeinfektion på penis forhuden. Svampen lever på hudens overflade, og kan opstå på overalt på kroppen, såsom negle, munden og ikke usædvanligt omkring kvindens kønsdele. Svampeinfektion der forekommer i vagina, er meget mere almindeligt end på penis, da kvinders vaginale miljø er mere følsomt.

Svamp er noget kroppen selv udvikler, og ikke noget man smittes med, hvorfor infektionen ikke opfattes som en kønssygdom. Almindelige tegn på forhudsinfektion er rødlig plans, svie, kløe og hævelse, samt eventuelt udflåd. Folk med sukkersyge, forhudsforsnævring og dårlig intimhygiejne har større risiko for at udvikle svamp artdailynewsonline. Behandlingsforløbet er meget simpelt, og foregår med svampedræbende midler, der påsmøres lokalt.

4 common eCommerce SEO Mistakes to Avoid

ECommerce businesses are those that conduct their transactions electronically over the internet. eCommerce has...

How to start Trading company in Dubai

Dubai has been considered to be a hub for international trade, and it has...

Top hacks and scams in the history of crypto

Popularity always has side effects. The rapid development of cryptography draws attention not only...